Κεντρικό Μενού

Χρειάζεστε Εμφυτεύματα αλλά έχετε άγχος για το χειρουργείο;

Η μέθη (νευροληπτοαναλγησία) είναι η λύση!

Η ενδοφλέβια (IV) μέθη (νευροληπτοαναλγησία) είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μιας χαλαρής, εύκολης και ήρεμης κατάστασης μέσω της χρήσης ηρεμιστικών. Αναφέρεται επίσης ως βαθιά συνειδητή καταστολή, είναι μια πολύ ασφαλής και αποτελεσματική τεχνική για να ηρεμήσει άτομα με άγχος για το χειρουργείο.

Με την ενδοφλέβια καταστολή, τα ηρεμιστικά φάρμακα χορηγούνται απευθείας μέσω μιας φλέβας του χεριού ή του βραχίονα, έτσι ώστε να λειτουργούν πολύ γρήγορα. Αυτό επιτρέπει στον αναισθησιολόγο να προσαρμόζει συνεχώς το επίπεδο καταστολής, επιτρέποντας έλεγχο των επιπέδων χαλάρωσης, σε συνδυασμό με βαθιά αμνησία. Ανάλογα με την ποσότητα του ηρεμιστικού που λαμβάνετε, θα αισθάνεστε εξαιρετικά χαλαροί, νυσταγμένοι ή μπορεί να αποκοιμηθείτε εντελώς.

Αυτός ο τύπος καταστολής απαιτεί από έναν συνοδό να οδηγεί τον ασθενή από και προς το ραντεβού του και να περνά λίγο χρόνο μαζί του στη συνέχεια μέχρι να εξαφανιστεί τελείως το ηρεμιστικό. Ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε μέθη, δεν επιτρέπεται να οδηγήσει.

Εκτός από την ενδοφλέβια (IV) μέθη, ο γναθοχειρουργός θα χρησιμοποιήσει συνήθως ένα τοπικό αναισθητικό. Επειδή ο ασθενής βρίσκεται σε κατάσταση χαλάρωσης, είναι δυνατό για τον γναθοχειρουργό να ολοκληρώσει την επέμβαση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων σε μία μόνο επίσκεψη.

Η χειρουργική επέμβαση εμφυτευμάτων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και η μέθη χρησιμοποιείται συχνά για τη μείωση της ενόχλησης. Η αποτελεσματικότητα της μέθης παραδοσιακά αξιολογείται ως προς την ικανοποίηση του ασθενούς και του χειρουργού, αλλά ο πιο σημαντικός στόχος δεν είναι να προκληθεί βαθύς ύπνος στον ασθενή, αλλά μάλλον να διασφαλιστεί ότι η επέμβαση θα εκτελεστεί με ασφάλεια και όπως έχει προγραμματιστεί.

Επιπλέον, η μέθη προάγει τη σταθεροποίηση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας τους κινδύνους που σχετίζονται με την αδρεναλίνη και επιτρέποντας ασφαλέστερη επέμβαση.