Κεντρικό Μενού

Οδοντικα Εμφυτευματα Παπαγου

Τα Oδοντικά Eμφυτεύματα είναι τεχνητές ρίζες δοντιών φτιαγμένες από βιοσυμβατά υλικά π.χ. τιτάνιο, οι οποίες τοποθετούνται χειρουργικά μέσα στο οστούν της γνάθου, κάτω από τα ούλα.
Τα τεχνητά δόντια στερεώνονται πάνω στη τεχνητή αυτή ρίζα των δοντιών, δηλαδή πάνω στα Eμφυτεύματα.

Μπορούμε να βάλουμε Eμφυτεύματα όταν λείπει ένα, περισσότερα ή και όλα τα δόντια, ακόμα και ταυτόχρονα στην άνω και κάτω γνάθο.

Τοποθετούνται στο ιατρείο μας υπό τοπική αναισθησία σε άρτια εξοπλισμένο Χειρουργείο, συνήθως παρουσία και Αναισθησιολόγου. Ο ειδικός Αναισθησιολόγος δεν είναι απαραίτητος, μπορεί όμως να προσφέρει στον ασθενή σημαντική βοήθεια εξαλείφοντας κάθε υπερένταση, που τυχόν του δημιουργεί η επέμβαση.

Τα Eμφυτεύματα δοντιών είναι κατάλληλα για κάθε ασθενή που θέλει να έχει την τέλεια αποκατάσταση και αποφασίζει να μην αμελεί σε καθημερινή βάση την Υγιεινή του Στόματος του, όπως θα έπρεπε να κάνει και με τα δικά του φυσικά δόντια.

Πληροφορίες για το υλικό των Εμφυτευμάτων. Τα Oδοντικά Eμφυτεύματα είναι από Τιτάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται πάνω από 40 χρόνια στην Ιατρική με πολύ καλά αποτελέσματα.

Τελευταία έχουν ξεκινήσει να παράγονται Eμφυτεύματα και από Ζιρκόνιο, όπως επίσης και από μείγμα Τιτανίου και Ζιρκονίου, για τα οποία όμως αναμένονται μακροχρόνιες μελέτες τους.

Το Τιτάνιο έχει επιδείξει πολλά πλεονεκτήματα, πέρα από τη γνωστή ακτινοδιαπερατότητά του, τη μεγάλη του αντοχή και τη συγκρατητική του ικανότητα, όπως:

α. Δεν δημιουργεί αλλεργίες

β. Δεν έχει γεύση και θερμική αγωγιμότητα

γ. Είναι σχετικά οικονομικό