Κεντρικό Μενού

Υαλουρονικό –
Συχνές Ερωτήσεις

1) Τι είναι το Υαλουρονικό;

Το Υαλουρονικό οξύ είναι η πιο δημοφιλής θεραπεία για το γέμισμα των ρυτίδων στο Πρόσωπο.

Κυκλοφορεί με διάφορες εμπορικές ονομασίες, όπως το Restylane, Juvederm.

Το Υαλουρονικό που χρησιμοποιούμε για ενέσιμη θεραπεία παρασκευάζεται στο εργαστήριο και είναι βιοδιασπώμενο.

Γιατί όμως το Υαλουρονικό είναι τόσο χρήσιμο στο Δέρμα;

Διότι το Υαλουρονικό αποτελεί φυσικό συστατικό του σώματός μας, που μειώνεται με την ηλικία. Βρίσκεται μέσα στο σώμα μας, στα μάτια, στις αρθρώσεις και στο δέρμα. Λειτουργεί σαν λιπαντικό, ενώ απορροφά τους κραδασμούς. Αποτελεί βασική πρωτεΐνη της Θεμέλιος ουσίας του χορίου στο Δέρμα μας και σε ποσοστό πάνω από 50% αυτού. Το χόριο είναι η δεύτερη σε βάθος στιβάδα του Δέρματος, ακριβώς κάτω από την Επιδερμίδα.

Το Υαλουρονικό και το Κολλαγόνο εξασφαλίζουν τη νεανικότητα της Επιδερμίδας μας.

Με την αύξηση της ηλικίας, η παραγωγή Υαλουρονικού από τη φύση μας μειώνεται. Επομένως, η μόνη μας λύση είναι η συμπλήρωση του ελλείματος αυτού για να μην χάσουμε τη νεανική μας εμφάνιση. Η δημιουργία ρυτίδων και η μείωση του όγκου κάποιων μορίων του προσώπου πχ χείλη, δημιουργεί όψη θλιμμένη και γερασμένη.

Η καταπληκτική ιδιότητά του να απορροφά νερό δίνει τη δυνατότητα στο Υαλουρονικό να προσθέτει όγκο, όπου ενίεται, βελτιώνοντας την εμφάνιση, αλλά και διατηρώντας τη φυσική έκφραση και τη νεότερη μορφή του Προσώπου, χωρίς να αφήνει σημάδια της Θεραπείας που έγινε.

 

 

2) Ποιά η διαφορά μεταξύ BOTOX (Μπότοξ) και Υαλουρονικού;

Το BOTOX ελαχιστοποιεί τις συσπάσεις των μυών του Προσώπου με αποτέλεσμα να απαλείφονται οι ρυτίδες.

Το BOTOX εμποδίζει την εμφάνιση των ρυτίδων για περίπου 6 μήνες, στις περιοχές ανάμεσα στα μάτια (τις ρυτίδες συνοφρύωσης), στο μέτωπο, καθώς και στην έξω πλευρά των ματιών (πόδι χήνας).

Εάν όμως αυτές είναι ήδη μόνιμες και βαθιές, η πλήρης εξάλειψη τους απαιτεί το συνδυασμό των δύο Θεραπειών με BOTOX και Υαλουρονικό, ταυτόχρονα ή καλύτερα σε δύο φάσεις.

Επομένως το BOTOX είναι μόνον για ρυτίδες, όπου χρειάζεται στις πιο έντονες και τη βοήθεια του Υαλουρονικού.

Το Υαλουρονικό όμως πέραν των προαναφερόμενων έχει και μια ακόμη πολύτιμη ικανότητα για την Αισθητική του Προσώπου, πέραν αυτών που προσφέρει σε όλον τον Οργανισμό.

Το Υαλουρονικό χρησιμοποιείται για τη διόρθωση και τη δημιουργία σωστού περιγράμματος Προσώπου. Μπορεί να διαμορφώσει την περίμετρο του Προσώπου, αυξάνοντας τα Ζυγωματικά ή τα χείλη, ακόμη και την περιοχή του Γενείου.

Χρησιμεύει σε όλο το Πρόσωπο για την αποκατάσταση της έλλειψης όγκου, που δημιουργείται κατά την αύξηση της ηλικίας, όπως στα ζυγωματικά, στα χείλη, στις περιστοματικές ρυτίδες κλπ.

Με τη διόρθωση αυτών των σημείων, το πρόσωπο αποκτά νεανική εμφάνιση και βελτιώνεται σημαντικά.

Το Υαλουρονικό είναι καταπληκτικό για τη δημιουργία περιγράμματος του Προσώπου, γι’ αυτό δίκαια θεωρείται ότι χρησιμοποιείται στη γλυπτική του.

3) Τι επιτυγχάνουμε με το Υαλουρονικό;

Το Υαλουρονικό έχει τεράστια συμβολή στην:

I. Εξάλειψη ρυτίδων (κυρίως των βαθιών, αλλά και των λεπτών)

II. Διόρθωση ουλών

III. Διαμόρφωση περιγράμματος Προσώπου

IV. Αύξηση του όγκου σε επιθυμητά σημεία (ζυγωματικά, χείλη κλπ)

V. Πραγματοποίηση Υγρού Face Lift

4) Σε ποιές περιοχές του Προσώπου χρησιμοποιείται το Υαλουρονικό;

I. Σε όλο το Πρόσωπο για Ρυτίδες, όπως στο μέτωπο, στις παρειές, γύρω από το στόμα και τα μάτια, όπως και στο λαιμό.

II. Στα χείλη και στις παρειές, ειδικότερα στα ζυγωματικά, δημιουργεί την αύξηση του όγκου τους και τη διαμόρφωση του περιγράμματος του Προσώπου.

5) Βιολογικά, πως επιτυγχάνει το Υαλουρονικό τη δράση του;

I. Είναι τρομερά υδρόφιλο και δεσμεύει νερό σε ποσότητα μέχρι 1000 φορές το βάρος του. Αποτελεί το καλύτερο υλικό για την ενυδάτωση του δέρματος.

II. Το κάθε μόριο Υαλουρονικού μπορεί να αυξήσει τον όγκο του 18 – 20 φορές, οπότε έχει ουσιαστική συμμετοχή στη λίπανση και ελαστικότητα του Δέρματος.

III. Συμμετέχει στην παραγωγή κολλαγόνου και νέων κυττάρων και ως εκ τούτου διατηρεί το Δέρμα λείο και νεανικό.

6) Ποιά τα Πλεονεκτήματα του Υαλουρονικού;

I. Κανένας κίνδυνος αλλεργίας, γιατί δεν περιέχει το ενιεμένο φάρμακο ζωικά συστατικά.

II. Έχει απόλυτη Ασφάλεια.

III. Αποτελέσματα άμεσα ορατά και μάλιστα χρειάζεται προσοχή στην υπερδιόρθωση, διότι το Υαλουρονικό προσλαμβάνει νερό και τις πρώτες μέρες αυξάνεται συνέχεια.

IV. Ανώδυνη Θεραπεία

V. Εύχρηστο

VI. Πρόσφατα επιτεύχθηκε με κάποια σκευάσματα, διατήρηση του αποτελέσματος έως και δύο χρόνια.

7) Πόση ώρα διαρκεί η Θεραπεία;

Η όλη διαδικασία διαρκεί συνήθως γύρω στα 15 λεπτά (εκτός ειδικών περιπτώσεων και περιοχών). Αυτός είναι περίπου ο απαιτούμενος χρόνος της Θεραπείας. Χρειάζεται όμως με ηρεμία να σας δούμε, να συζητήσουμε τις επιθυμίες σας και τις δυνατότητες που διαθέτουμε για να τις πραγματοποιήσουμε.

ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!! Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα και ένας ακόμη ευχαριστημένος ασθενής μας.

Σημειώστε ακόμα, ότι σχεδόν πάντα (όχι ενδεχομένως σε χείλη) μπορείτε να πάτε άμεσα να συνεχίσετε το πρόγραμμά σας, επιστρέφοντας στην εργασία σας ή στο σπίτι.

8) Πότε θα δω το αποτέλεσμα της Θεραπείας μου με το Υαλουρονικό;

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Θεραπείας σας και ίσως για λίγο να υπάρξει ερυθρότητα σε κάποια σημεία από τον ερεθισμό του δέρματος κατά την έγχυση του φαρμάκου.

Αμέσως θα εκπλαγείτε από τη βελτίωση της εμφάνισής σας και θα αισθανθείτε ευτυχής για αυτό που αποφασίσατε.

9) Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της Θεραπείας μου μετά το Υαλουρονικό;

Μονολεκτικά θα σας απαντήσουμε ότι παλαιότερα διαρκούσε λιγότερο, γύρω στους 6 μήνες και οριακά μέχρι 12.

Βέβαια πάντα, δηλ. παλαιότερα και σήμερα, η διάρκεια εξαρτάται από κάποιους παράγοντες, όπως η περιοχή που ενίεται το φάρμακο, η ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε και ο ακριβής τύπος του υλικού (όνομα και πυκνότητα). Σαφέστατα η εμπειρία του επεμβαίνοντος Ιατρού είναι σημαντικότατη και σε αυτή την παράμετρο.

Η επιστήμη όμως εξελίσσεται συνέχεια. Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Υαλουρονικού είναι ότι πρόσφατα έχουν κυκλοφορήσει νέα σκευάσματα που η διάρκεια δράσης τους είναι σχεδόν διπλάσια της προαναφερόμενης, που φθάνουν τους 18 – 24 μήνες, πάντα βέβαια σε εξάρτηση από την αρχική κατάσταση του Προσώπου.

Όσο πιο συχνά γίνεται η Θεραπεία με Υαλουρονικό, τόσο πιο πολύ διαρκεί το αποτέλεσμα.

Επίσης, η διάρκεια αλλά και η αισθητικότητα του αποτελέσματος, εξαρτάται από την ποσότητα του ενιεμένου υλικού, η οποία δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ, αλλά ούτε και λίγη.

Το φάρμακο κυκλοφορεί σε διάφορες πυκνότητες, που η κάθε μια έχει τη δική της ένδειξη για συγκεκριμένη περιοχή του Προσώπου.

Λεπτομερέστερα, παντού και πάντα ΟΛΑ εξαρτώνται από τους παράγοντες που συμμετέχουν στην όλη διαδικασία, δηλ. I. Ασθενής και ιδιαιτερότητες του κάθε προσώπου (ηλικία, είδος προβλήματός του, κατάσταση επιδερμίδας του κλπ., II. Επιλογή, Ποιότητα και Πυκνότητα του Φαρμάκου και III. Ιατρός με την εμπειρία και τη σωστή τεχνική του.

Τα τελευταία κατασκευαζόμενα σκευάσματα διαρκούν περισσότερο σε σύγκριση με τα παλαιότερα και αυτό τείνει συνεχώς βελτιούμενο.

Επίσης, τα φτηνά σκευάσματα μειονεκτούν και στη διάρκεια του αποτελέσματος, άρα η επανάληψή τους δημιουργεί το διπλάσιο κόστος.

10) Παρενέργειες μπορεί να παρουσιασθούν;

Δεν υπάρχει τίποτα στην Ιατρική χωρίς κάποιες, έστω ελάχιστες, πιθανότητες δημιουργίας κάποιων μικροπροβλημάτων.

Στην προκειμένη περίπτωση, το υλικό είναι απόλυτα βιοσυμβατό και επομένως η πιθανότητα δημιουργίας οιασδήποτε παρενέργειας σχεδόν εκμηδενίζεται.

Σπανιότατη είναι η εμφάνιση κάποιας αλλεργίας, που θα αποτελεί σημείο ανάμνησης για τον Ιατρό, εάν ποτέ του συμβεί.

Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι ότι χρησιμοποιήθηκε εγκεκριμένο υλικό από έμπειρο Ιατρό.

Επομένως, η ορθή επιλογή του Ιατρού από εσάς και αφετέρου η χρησιμοποίηση υλικού εγκεκριμένου, αλλά και ορθά επιλεγμένου σκευάσματος από το Ιατρό σας για την συγκεκριμένη περιοχή, θα σας προσφέρει ένα ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Μετά την εφαρμογή, σπανιότατα, μπορεί να εμφανιστεί κάποια συνήθως ήπια ερυθρότητα στα σημεία της έγχυσης, ευαισθησία, ελαφρό πρήξιμο, πόνος ή κνησμός, τα οποία υποχωρούν γρήγορα και αποτελούν συνήθως αντίδραση ευαισθησίας του Οργανισμού.

Παρενέργεια δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχόν ασυμμετρία πχ στα ζυγωματικά από μεγαλύτερη έγχυση φαρμάκου στη μια πλευρά. Αυτό προλαμβάνεται από την εμπειρία του επεμβαίνοντος και από τη στρατηγική που θα ακολουθήσει.

Η τοποθέτηση του υλικού γίνεται με απόλυτη περίσκεψη και λίγο λίγο, σταματώντας μόλις δούμε τα πρώτα δείγματα βελτίωσης. Στο σημείο αυτό ακριβώς, ο Ιατρός πρέπει να έχει την ικανότητα να προϋπολογίσει το τελικό αποτέλεσμα μετά την πρόσληψη νερού από τα μόρια του Υαλουρονικού που ενέθησαν, που θα ολοκληρωθεί μετά από λίγες μέρες.

Γι’ αυτό ακριβώς η Θεραπεία μπορεί να γίνεται σταδιακά, οπότε μετά από 15 – 20 μέρες ελέγχουμε και συμπληρώνουμε, εάν απαιτείται. Έτσι, αποφεύγεται οιοδήποτε λάθος υπολογισμού της ενιεμένης ποσότητος.

Επίσης, απαιτείται η απόλυτη προσοχή σας για τη λεπτομερή συμπλήρωση του ιστορικού σας για τυχόν ΑΛΛΕΡΓΙΑ, σημειώνοντας ακόμη ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ (πχ. αντιπηκτικα, ανοσοκατασταλτικά κλπ), τυχόν ΚΥΗΣΗ ή ΘΗΛΑΣΜΟ και οιοδήποτε άλλο τυχόν πρόβλημα υγείας, όπως και εάν υπάρχει ΙΣΤΟΡΙΚΟ υπερβολικών ΟΥΛΩΝ (χηλοειδή) ή διαταραχές χρωματισμού του δέρματος.

Επίσης, προσέξτε τυχόν τραυματισμούς στο δέρμα κοντά στο σημείο της ένεσης, διότι δημιουργείται κίνδυνος επιμόλυνσης.

Είναι ακόμα, σημαντικό να αναφερθεί, ότι σε κάθε παρέμβαση υπάρχει δυνητικά η περίπτωση ακόμη και σοβαρών επιπλοκών, που είναι στην προκειμένη περίπτωση τόσο απίθανες, που αποτελούν απλά στοιχεία βιβλιογραφικής ενημέρωσης.

Κάθε ενδεχόμενος κίνδυνος, όπως τραυματισμός αγγείου, ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ για να ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ. Ακολουθούμε τεχνικές για να ελαχιστοποιήσουμε οιοδήποτε κίνδυνο επιπλοκών.

Είναι σημαντικό ο θεράπων Ιατρός να έχει άριστη γνώση της Ανατομίας του Προσώπου, να είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένος με αυτήν και να ακολουθεί πολύ προσεκτική τεχνική, όταν εγχέει τα ενέσιμα.

Όλες οι τεχνικές εξελίσσονται με στόχο την εκμηδένιση τυχόν μικροεπιπλοκών. Η χρήση της μικροκάνουλας στα ζυγωματικά αποτελεί άλλη μια τέτοια εξέλιξη στην ανάπλαση της περιοχής των ζυγωματικών. Η μικροκάνουλα μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο τραυματισμού αγγείου, λόγω της ελαστικότητας και της αμβλείας άκρης της σε σχέση με τις βελόνες, αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία αιματώματος, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει γραμμική τοποθέτηση του υλικού και όχι στάγδην ανά σημείο (όπως η βελόνα), γεγονός που έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Βέβαια, η μικροκάνουλα δεν είναι…τηλεχειριζόμενη, χρειάζεται ιδιαίτερη επιδεξιότητα του Θεράποντος.

Θεωρούμε την ενημέρωση του ασθενούς πολύ σημαντική. ΟΧΙ γιατί θα συμβεί κάτι. Αλλά γιατί έτσι μάθαμε από τα πρώτα βήματά μας στο Εξωτερικό σαν ειδικευόμενοι. Τότε θεωρούσαμε αρχικά υπερβολή, γιατί ο ασθενής έπρεπε να υπογράφει, ότι δεν θα οδηγήσει μετά από απλή τοπική αναισθησία και κάποια δεκάλεπτη επέμβαση. Αυτό γινόταν, γιατί είχε βρεθεί ότι η τοπική αναισθησία μειώνει τα αντανακλαστικά του και εάν γινόταν κάποιο ατύχημα δεν το κάλυπτε η ασφάλειά του.

Στο εξωτερικό ενημερώνονται για οτιδήποτε έχει αναφερθεί για τη συγκεκριμένη Θεραπεία, έστω και μια φορά στη Βιβλιογραφία.

11) Που αλλού χρησιμοποιείται το Υαλουρονικό;

I. Στη Μεσοθεραπεία, όπου το Υαλουρονικό μαζί με Βιταμίνες εμποτίζεται σε όλο το Πρόσωπο και ενδεχομένως και στο λαιμό, βελτιώνοντας παράλληλα και τον τόνο της επιδερμίδας.

II. Σε κρέμες και συμπληρώματα διατροφής.

III. Σε δύο ακόμη ειδικότητες της Ιατρικής, την Οφθαλμολογία και την Ορθοπεδική.

12) Πόσο κοστίζει η κάθε εφαρμογή;

Το Υαλουρονικό προσφέρει άμεσα, με απλό και σίγουρο τρόπο, χάριν των πολλών και αποδεδειγμένων βιολογικών πλεονεκτημάτων του, ΕΝΑ ΠΙΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.

Το υλικό αυτό λόγω της ευρύτατης παγκόσμιας χρήσης του προσφέρεται σε πολύ καλή και προσιτή τιμή.

Προσοχή όμως απαιτείται στις πολύ φθηνές λύσεις, διότι ούτε το αποτέλεσμα, ούτε η διάρκεια θα σας ικανοποιήσει.

Επισκεφτείτε μας και αποφασίστε!

Είμαστε δίπλα σας! Σας περιμένουμε να συζητήσουμε την καλύτερη λύση για το Πρόσωπό σας!!!

13) Τι πρέπει να προσέξω πριν τη Θεραπεία;

Αποφυγή ασπιρίνης και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για τον έλεγχο αιμορραγικής προδιάθεσης.

Τοποθέτηση αναισθητικής κρέμας ξεκινώντας μια ώρα πριν τη Θεραπεία με τακτικές επαλήψεις ανά τέταρτο, προκειμένου να μην αισθανθείτε ούτε το τσίμπημα μιας λεπτότατης βελόνας.

14) Τι πρέπει να προσέξω μετά τη συνεδρία;

Ελαχιστοποιήστε την έντονη άσκηση, την έκθεση σε ήλιο ή θερμότητα και αλκοολούχα ποτά μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά τη θεραπεία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρύα επιθέματα και να αποφύγετε κάθε επαφή με ζεστό (ντουζ, πιστολάκι μαλλιών κλπ.)

Μην ακουμπάτε το Πρόσωπο με τα χέρια σας.

Μακιγιάζ μετά από τουλάχιστον 24 ώρες.

Τυχόν παρουσιαζόμενη ερυθρότητα και οίδημα στα σημεία της Θεραπείας εξαφανίζεται άμεσα.

15) Πόσοι τύποι Υαλουρονικού υπάρχουν;

Ανάλογα τη σύστασή τους, οι διάφοροι τύποι Υαλουρονικού οξέος ενδείκνυνται για κάποια εξειδικευμένη χρήση ο καθένας. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα μέχρι στιγμής κυκλοφορούντα σκευάσματα σε τρεις ομάδες:

Ι. Το Υαλουρονικό πυκνής σύστασης τοποθετείται βαθιά κάτω από το λίπος, με στόχο να αναπληρώσουμε τον χαμένο όγκο και να δώσουμε την απαραίτητη υποστήριξη στο δέρμα.

II. Το Υαλουρονικό μέτριας πυκνότητας τοποθετείται στο βάθος του χορίου για την απάλυνση των υπερκείμενων ρυτίδων.

ΙΙΙ. Το πολύ μαλακό Υαλουρονικό εγχέεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα – στην επιφανειακή στιβάδα του χορίου, με στόχο την εξαφάνιση πολύ λεπτών ρυτίδων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι ρινοπαρειακές αύλακες, όπου συνήθως:

Στις σχετικά αβαθείς χρησιμοποιούμε Restylane Classic, ενώ στις ιδιαίτερα λεπτές Restylane Vital.

Στις βαθύτερες ρινοπαρειακές αύλακες συνδυάζουμε συνήθως ένα πυκνόρευστο υλικό σε βάθος πχ Restylane Perlane και επιφανειακά πάλι το Restylane Classic.

Στην ανάπλαση των χειλέων χρησιμοποιούμε το ειδικό για την περιοχή αυτή Restylane Kysse.

Τέλος, το Restylane Volume, που είναι ένα ιδιαίτερα συμπαγούς σύστασης Υαλουρονικό, χρησιμοποιείται για την ανάπλαση της περιοχής των Ζυγωματικών.

16) Τι επιτυγχάνουμε με το Υαλουρονικό στα Χείλη;

Στα χείλη το Υαλουρονικό δίνει όγκο και βελτιώνει το περίγραμμά τους, εξαλείφοντας ταυτόχρονα τις λεπτές γραμμές που έχουν σχηματιστεί με τα χρόνια γύρω από αυτά.

Στα χείλη το υλικό που χρησιμοποιείται είναι λεπτόρευστο και η έγχυσή του γίνεται υποδόρια.

17) Το Υαλουρονικό μπορεί να προβάλλει τα Ζυγωματικά;

Η αύξηση της ηλικίας ή το αδυνάτισμα μειώνουν το λίπος του Προσώπου και το δέρμα πάνω από τα ζυγωματικά μειώνεται σε πάχος, όπως και ο όγκος του Προσώπου.

Το Υαλουρονικό αυξάνει την προβολή των ζυγωματικών και αυτόματα δημιουργεί πιο χαρούμενη και υγιή όψη του ατόμου.

18) Πότε χρησιμοποιείται το Υαλουρονικό στο Μεσόφρυο;

Η συμπλησίαση των φρυδιών, η συνοφρύωση – όπως λέγεται, είναι συχνά μια κίνηση έκφρασης και πολλές φορές συνδυάζεται με θυμό ή αντίδραση στην έντονη φωτεινότητα του περιβάλλοντος.

Η κίνηση αυτή για όποιον λόγο και εάν γίνεται, θα καταλήξει στο σχηματισμό δύο κάθετων ρυτίδων, ανάμεσα στα μάτια.

Αρχικά, η λύση είναι το BOTOX, που δρώντας στους μύες της περιοχής αυτής μειώνει τη σύσπασή τους, άρα και τη δυνατότητα κίνησης των φρυδιών.

Στην περίπτωση που οι ρυτίδες έχουν ήδη σχηματισθεί το πρόβλημα διορθώνεται μόνον με συνοδή έγχυση Υαλουρονικού, καλύτερα μετά 10 – 15 μέρες.

19) Το Υαλουρονικό βοηθάει στη λείανση των ρυτίδων της γωνίας του στόματος;

Το Υαλουρονικό αποτελεί τη Θεραπεία εκλογής στις ρυτίδες αυτές, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, που οι υπάρχουσες ρυτίδες δημιουργούνται λόγω απώλειας όγκου.

Οι ρυτίδες αυτές, επονομαζόμενες και ρυτίδες της λύπης ή μαριονέτας, δημιουργούνται από την ηλικία ή την απώλεια βάρους.

Χρησιμοποιώντας το κατάλληλο υλικό, διορθώνουμε τέλεια το πρόβλημα και επιτυγχάνουμε άμεσα ένα χαρούμενο και πιο νεανικό πρόσωπο.

20) Το Υαλουρονικό εξαλείφει τις ρυτίδες του άνω χείλους;

Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στο άνω χείλος αποκαλούνται και ρυτίδες καπνιστή, παρόλο που παρουσιάζονται και σε μη καπνιστές.

Η ένεση λεπτόρευστου Υαλουρονικού στην περιοχή από έμπειρο Ιατρό, εξασφαλίζει τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα.

Εάν επιλεγεί ως θεραπεία η αύξηση του περιγράμματος των χειλέων με τη χρησιμοποίηση του ειδικού σκευάσματος για αυτή την περιοχή, του Restylane Kysse, τότε αυτό από μόνον του θα διορθώσει τις ρυτίδες του άνω χείλους.

Βαρύτερες περιπτώσεις μπορεί να χρειασθούν συνδυασμό Θεραπειών ή χειρουργική επέμβαση.